Misli

Motivacija

Motivacija je sve ono što nas pokreće i održava naš duh kostantno budnim. Današnjca je nametnula ogroman broj obaveza a na nama je da se vešto prilagodimo tome. Ono što moderan poslovan čovek treba znati jeste da je motivacija i ključ i rešenje svih njegovih poslovnih, privatnih i društvenih obaveza.

Misliti je zanimljivije nego znati, ali manje zanimljivi nego- posmatrati. Gete

Današnji poslovni svet želi da radi sa najboljim ljudima i žele da njihovi zaposleni konstantno ulažu vreme u svoje profesionalno usavršavanje i razvoj. Čini se da većina smatra da su zaposleni odgovorni ukoliku u svoju motivaciju uključe usavršavanje u poslu kojim se bave.

Motivacija zaposlenih je toliko složena tema da se treba ozboljno pozabaviti njome. Ali kako motivisati zaposlene ili vas lično i kako dokazati sebi a i drugima, da je sve to u cilju napredka i posla i njih samih?

  1. Dinamika

Potrebe se menjaju kako napredujemo kroz usavršavanje u poslu, zato prilagodite svoje motivacione strategije tako da odražavaju ove promene. Dinamika u poslu je jednaka fizičkoj aktivnosti, što se više kroz posao krećete dinamično to ste više u poslovnoj formi.

  1. Aktivnost

Budite aktivni, uvek u toku, aktivnost podrazumeva da ste uvek u sihhronom delovanju sa događajima koji se dešavaju iz vaše branše. Aktivnost je održavanje kondicije u poslu i treba te je negovati kao što negujete i vaše telo.

  1. Podsetnik

Dok ne uđete u ovakvu poslovnu rutinu, konstantno zapisujte vaše aktivnosti, potrebe i zalaganja. Takođe ako želite da u tom duhu svoje zaposlene motivišete, i njima predložite da rade isto to. Tako ih možete dodatno motivisati, na sastanku vezanom na tu temu.

  1. Učenje

Usavršavanje iz oblasti posla u kom radite, treba biti takođe konstantna. Tržište i potrebe tržišta se menjaju tako da će vam nova saznanja uvek dobro doći. Posto je moderno poslovanje sada kreativno i interaktivno, svako znanje može da se pretoči u jako lep poslovni benefit.

  1. Kultura rada

Svoj posao uvek doživljavajte bitnim, ako se bavite time čime se bavite morate imati odgovornost prema poslu. Svaki poso je dodatno iskustvo koje vam pruža nova saznanja, tako da ako ga radite odgovorno bićete uvek zapaženi. Vaš primer će služiti drugima i otuda nastaje promena.

  1. Prilagođavanje motivacije različitim vrstama poslova

Postoje različiti načini motivcije koje su primenljive na određene vrste poslova, ali navedene tačke primenljive su na gotovo sve poslove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *