Misli

Motivacija

Motivacija je sve ono što nas pokreće i održava naš duh kostantno budnim. Današnjca je nametnula ogroman broj obaveza a na nama je da se vešto prilagodimo tome. Ono što moderan poslovan čovek treba znati jeste da je motivacija i ključ i rešenje svih njegovih poslovnih, privatnih i društvenih obaveza.

Plastifikacija i konzumerizam

Postoji jedan film u kom se ljudi svesno odriču svojih emocija. Oni ne žele da išta osećaju, jednostavno hoće da pređu životni put bez oseta. Takav svet je forma akcije koja ne poseduje reakciju, reakcija je zamrla a jedinka je u potpunom smislu samo činilac.

Unutrašnji neprijatelj

Kako li je to biti istinski slobodan? Dok ti ne nameću radikalne obaveze i moranja,… Zapravo mi ništa i ne moramo, mi se samo trudimo da to ispoštujemo. Mi želimo da budemo prihvatljivi za okolinu i tu nastaje sva problematika. . Trudeći se da ugodimo okolini mi postajemo ono što oni navodno žele…

Psihologija vere

Iako smo čvrsto uvereni, mi naša uverenja menjamo. Na dnevnom nivou,prosečno labilan čovek izmeni uverenja barem tri puta. Pa koja je to psihološka pozadina naše vere? U ovom vremenu vera je možda jednaka religiji ili je religija potrošila sve simbole vere?