Eterijum, Tehnologija, Vesti

Leteći automobili i Elektroprivreda: Halo Požega!

Hajdemo ovako leteći taksi može da bude i hilikopter koji je uobličen za gradsku vožnju. Gde može da opstane dizajnirana auto letelica budućnosti?

Dobar dan, taksi mi je potreban u Maršala Birjuzova. Molimo vas da se popnete na vrh Beograđanke, pošto auto nema od gužve gde da sleti. Ali pada kiša i udaraju gromovi. Gospođo, Bendžamin Frenklin je kriv što u kišobran nije ugradio gromobran!

Leteći auto budućnosti 

Hajdemo ovako leteći taksi može da bude i hilikopter koji je uobličen za gradksu vožnju. Gde može da opstane dizajnirana auto letelica budućnosti? U gradovima koji su sistemski pripremljeni za staklenu baštu. Znači ko naruši ili nema magnetnu mrežu može samo da sagradi prividno održaiv grad. U prividno održivom gradu ne postoji magnetno polje koje može da garantuje lepu rutu puta. Česti sudari, lako pucanje tla i sve te počasti… Znači njima i može da se kaže: Treba vam leteći auto!!!

zemljotres na autoputu
Magnetna mreža Zemlje puca zbog neodrživosti

Auto na struju 

Hajde ovako: Na par miliona stanovnika imamo pola miliona vlasnika električnih automobila. I sada zamislite od tih pola miliona dvesta pedeset hiljada auta u špicu na otvorenom putu. Subota, praznični dan sa jedne strane granice dvesta pedeset hiljada „gastrabajtera“, sa druge strane izlaznici, turisti takođe dvestapedeset hiljada. I sada negde na granici tih pola miliona staju da napune baterije automobila.

Šta se dešava? Pade mreža. Ode elektroprivreda. Upali se glavni reaktor. Izbi požar, napravi se prava nuklearna bomba bez ikakvog rata u sred mira kad mu vreme nije. 

Idemo ovako: Prvi električni automobil na putevima Beograda- trolejbus. Žice. Kao student nisam volela da se vozim javnim prevozom, radije sam išla peške i po više kilometara/ od Bulevara Kralja Aleksandra pa sve do Banovog Brda. Ali kada me uhvati manija da moram da gledam i shvatam ljude ja sednem u tramvaj ili trolu. I zamislite pada kiša. I šta onda? Kolaps! Znači auto na struju na materijalnu mrežu prikačen- NE IDE. 

trola u beogradu gradski prevoz
Trola samit nakon kišnog, nenajavljenog naleta

Onda smo došli do rešenja da autu damo baterije koje se pune na struju. Šta mislite koliko auto može da izdrži na otvorenom autoputu bez punjenja? Šta ako imamo na sto ili pedeset kilometara stanice za punjenje? A šta ako imamo milion automobila koji trebaju da se pune? A šta ako sneg zaveje? Šta mislite koliki je utrošak energije u zimskom periodu? Koliko to klipovi moraju da rade da bi zagrejali i pokrenuli bateriju? Znači u zimskom peridu stanice za punjenje auta na svaka dvadeset i pet metara. A šta ako ima leda na putu? Gde je mišljenje o prenosu energije i o sistemu hlađenja/ zagrevanja? Znači onda bolje da kupimo trolu! Ali ko će da razmota tolike kablove ako se pri dojavi one kradu? Znači bolje zaprega? Ali ko će u goste tetki u Italiju konjima? Znači klasičan auto. Ali… Šta ako ponudimo HIBRID?

HBIRID AUTO BUDUĆNOSTI 

Znači ovako, ne gradimo mi autoputeve i puteve da bi posle iznad njih preletali. Znači treba nam auto regularan, 4 točka, klipovi,…

PO MOJIM PRORAČUNIMA KOJE SAM JUČE PRILIKOM EKSPERIMENTA IZVELA SHVATILA SAM DA: LITIJUM NIJE ODRŽIV ZBOG MASENOG UDELA KOJI SE SMANJUJE ISPOD TLA ZEMLJINE KORE. ALIII… MI NE ZNAMO ŠTA JE LITIJUM!!!

AUTO KOJI IDE NA BATERIJE I ISTOVREMENO NA BENZIN JE HIBRID. KOJE BATERIJE TREBAJU TOM AUTOMOBILU? NATRIJUMOVE!!! KAKO? PA VIDITE NATRIJUM IMA JEDNU DIVNU MAGIČNU STRANU KADA GA PO KALEMU BAKRA DOBRO ZAVIJETE.

Znači u gradskim uslovima idemo struja, otvoreni put benzin. Može i kombinacija, ali ta kombinacija ne podržava litijum, niti leti iznad sagrađenih puteva. 

mreža spektra kako gore tako dole
Zašto HIBRID? Zato što MREŽA IMA SVOJ KOD!!! Ta mreža ima svoj ZLATNI PRESEK i PODRŽAVA SISTEM DVE LINIJE PLUS JEDNE PRAVE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *