Eterijum, Nauka

Uspostavljanje naučnih sistema: Ko je to klevetom ostrastio laž? 

Ako krenemo od rečenice: Zemlja je okrugla! – shvatićemo da je pre mnogo godina, mnogo njih gorelo na lomači. U ovom vremenu mi se i dalje prepiremo da li živimo u tiganju ili smo ipak naseljeni na fudbalskoj lopti. Isto tako neki još uvek po kuloarima govore da gravitacija ne postoji, dok se drugi zaklinju da pri skoku u bazen osete neku silu koja ih vuče.

Naučni sistemi 

Ako bi smo nauku posmatrali u potpunosti ogoljenu shvatili bi smo da nauka uopšte ne poseduje zakonitost, ne snosi neke konsekvence, dok učestvuje u bildovanju sveukupnog morala. Da li je moral ukupan po broju glava na zemlji, kakvog god formata ona bila? Ako kroz nauku pogledamo moral, shvatićemo da amadmane dorađujemo sami, dok nam opet zakone uređuje opet čisto formalna nauka. 

Gde je onda greška u sistemskoj nauci? 

Ako samo pogledamo naučne radove nekih mislilaca, shvatićemo da nauku razumemo. Dete u osnovnoj školi mora savladati inerciju, trenje, elektricitet, magnete i sve one nauke koje ga čine inspirisanim- Za? Šta to magnet i trenje inspirišu dete? Da li ste se ikada pitali čemu tolika frka i galama oko jedinice iz fizike kada mu neće nikada trebati na primer Njutnov zakon. Da li će dok radi kao direktor u banci razmišljati o Galileju ili možda o Štajneru? 

Shvatamo li da je nauka nadrealno, nemoguće shvatljiva na način na koji mi sagledavamo stvari. 

Uspostavljanje naučnih sistema

Ako bilo koji sistem traži uspostavljenje, onda to nije sistem to je veštačka tvorevina. Da li priroda kao celokupan sistem koji je kosmogonijski princip i Božiji dar traži da se uspostavi? Ne! Da li sve te teorije koje se uspostavljaju u nauci žele odobrenje? Da! Kako onda da budemo nasigurni sa tim šta nam se podmeće kao samo naučno/lažni fenomen? 

Da li praktičar i teoretičar mogu da sarađuju? Šta ako neku zakonitost praktičar ne može da iskusi i potvrdi? Šta ako imamo nauku o likvidnosti misli koje prevazilaze racionalni um i ulaze u „Sveti Gral“ nadomoćnog kosmogonijskog principa? Da li to može da osvesti svako? Može, ali ne mora. Shvatate li poentu nauke koja se podmeće svima, a nije svima dato da vide njen potencijal. 

Nauka je krenula u laž u onom momentu kada je postala dostupno/ nedostupna svima. Deca u osnovnoj školi nemaju potrebu za saznavanjem nekih njima običnih definicija i brojeva. Nauka nije broj, nije rešenje, nije kretanje od tačke A do tačke B. Nauka je misaono- retorički tip. Da li dete od desetak godina jeste kadro da to razume? Možda neko. Da li se prosečan „intelektualac“ bavi ovim pitanjem? Kažemo- NE! 

Da li celokupno uspostavljeni režim i sistem svih zemalja na svetu potiče na jednom naučnom principu? DA! Celokupna determinanta sistema počiva na jednom sistemu koji je naučne prirode. Mnogi će reći da je to matematika. Neki će reći da je to numerologija koja je opet matematika, neki pak kažu to je filozofija. A šta ako je sve na ovom svetu PARADIGMA tj nauka o PARADOKSU i AKSIOMU. 

Šta ako celokupno pravo, fizika, matematika, istorija(trenutna važeća), psihologija,... POČIVAJU NA MATEMATIČKOJ RETORICI TJ PARADOKSU koji je za mnoge nerešiv. 

Da li celokupan nervni i živčani sklop čoveka počiva na paradoksu. Da li se dok se kudimo međusobno ili bodrimo strastimo paradoksima? Da li dok se venačavamo, krštavamo, umiremo i sve ostalo paradoksalno potiremo, volimo i mirimo. Da li je svađa paradoks? Da li je i jedan aksiom nastao bez paradoksa? 

kada izda socijološki aspekt krene na kafu sa filozofijom

Da li dok pretičete auto ispred vas- radite tako da mislite da je sve to zbog Njutna. Vi samo dok pretičete auto, zapravo činite dvostruki paradoks. Da li je celokupno sistemsko uređenje države paradoks? Da li MUP radi paradoks dok hapsi ozloglašenog pljačkaša? Da li su naši vojskovođe oni čuveni od Cara Lazara pa do Mišića pa sve do pukovnika koji su izginuli 1999. godine radili pravu stvar čineći paradoks?

Da li se država vodi putem aksioma i paradoksa?

Napoleon bi rekao da! Luj XIV bi rekao- Apsolutno DA! Možda bi tu dodali Hitlera, Tita, Lenjina, Miloševića… Ne ulazimo u ispravnost njihovog vođstva ulazimo u uspešnost održivosti sistema pod jakim pritiscima i to sve zahvaljujući PARADOKSU. I znate šta PARADOKS nije matematika. Matematika ova naša globalno/ teritorijalna pokušava do svojata paradoks dok je on van sistema matematike koju baš i ne priznaje on više počiva na BOŽIJEM PRINCIPU. Božiji princip vladavine je ne umij ruku detetu ako dete ruku nije umilo!!! Pa kako onda da poštujemo nauku ako se ni sama nije umila pre no što je rešenje ponudila???

Da li će se uspostaviti naučni sistem? Ako nauka u ovom svetu postoji, sigurno će svojim postojanjem zaželeti da poživi!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *